Pentru a demonstra că nu este singur şi izolat, Vadim Tudor şi-a ales sâmbătă, în Conferinţa Naţională a PRM, un Birou Permanent cu opt membri mai mare
decât prevede statutul partidului.
„În această săptămână de foc s-au întâmplat mai multe evenimente memorabile decât în tot anul 2008. Toată lumea vorbeşte numai despre noi - unii de bine (...), alţii de rău (...).“ Aşa au sunat unele dintre primele fraze rostite de Corneliu Vadim Tudor în discursul ţinut sâmbătă la Conferinţa Naţională a PRM, parcă bucuros că scandalul schimbului de funcţii cu PD-L de la Senat a readus partidul pe care îl conduce în prim-planul opiniei publice. Tot pentru a arăta că nu este singur şi izolat, PRM şi-a ales un nou Birou Permanent format din 39 de membri, cu opt membri mai mult decât prevedea statutul.
Asta după ce fostul birou a demisionat în bloc după rezultatul dezastruos din alegerile locale. Pentru ca noul for extins să fie statutar a fost modificat statutul partidului în aceeaşi şedinţă.
Recunoştinţa lui Vadim Tudor faţă de faptul că PD-L l-a scos din umbra publică în care stătea în ultimii ani a fost demonstrată şi prin aceea că, în discursul adresat membrilor prezenţi la Palatul Parlamentului, liderul PRM nu a rostit nici un cuvânt de ocară la adresa lui Emil Boc sau a lui Traian Băsescu. Asta în ciuda faptului că, în ultimii trei ani, cei doi erau practic nelipsiţi din rândul personajelor care suportau oprobriul public al discursurilor lui Vadim. De altfel nici în discursul de sâmbătă, liderul PRM nu s-a lăsat fără a se război public cu câţiva dintre „duşmanii“ publici. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, este un om caracterizat de „sărăcia lui de limbaj şi de idei“. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, este „nepotul direct al teribilei demolatoare staliniste a politicii externe a României, Ghizela Vass“. Gelil Esergep, fosta mână dreaptă a lui Vadim până să plece la PC în urmă cu ceva săptămâni, este caracterizat drept „unul cu o figură de drac întunecat, care face tenebrele mai negre decât sunt“.
Deşi nu l-a atacat pe şeful statului, Vadim Tudor nu i-a uitat însă pe membrii Comisiei prezidenţiale pentru condamnarea comunismului: „Dacă arghirofilii (adică iubitorii de arginţi) Vladimir Tismăneanu şi H.-R. Patapievici au plăcerea macabră de a-şi dezgropa părinţii şi de a le roade scheletele sau a le da la câini, sunt liberi s-o facă, nu-i putem opri, la unele rase degenerate canibalismul e o practică irepresibilă“. Iar despre consilierul prezidenţial Cătălin Avramescu, cel care s-a retras de pe listele PD-L în urma trocului cu PRM, spune că este „micul agitator care şi-a dat doctoratul cu o lucrare despre canibalism“.
Vadim nu îi mai înjură pe Boc şi pe Băsescu